Idrissa, crónica d’una mort qualsevol

En desestimar el cas d’Idrissa Diallo i bloquejar tot accés al seu expedient policial, el sistema legal espanyol ha fet gairebé impossible investigar per què i com va ser possible la mort d’un jove guineà de vint-i-un anys en un centre de detenció d’estrangers a Barcelona. L’Estat espanyol ni tan sols no es va molestar a informar la família sobre la seva defunció. Va ser enterrat en un nínxol anònim a Barcelona. Sense ni tan sols una fotografia de la víctima, l’equip d’Idrissa, crònica d’una mort qualsevol engega un dispositiu d’investigació i mobilització social a la recerca de la justícia que l’Estat espanyol ha eludit: trobar el cos d’Idrissa i la seva família i descobrir què va ocórrer aquella nit en una cel·la del polèmic centre de detenció.

Direcció Xavi Artigas i Xapo Ortega

Productora Metromuster i Polar Star Films

Guió Laia Manresa

Fotografia Lucía Venero

So Juan Segura

Muntatge Pablo Gil

Música Filastine

+ CRÈDITS

Equip Metromuster: Xavier Artigas, Sílvia Blanco, Marina Freixa, Irene García, Xapo Ortega, Salva Rodríguez, Roger Sabà, Natàlia Sànchez
Producció: Xavier Artigas, Carles Brugueras i Marieke van den Bersselaar
Caps de producció: Júlia Aragay i Salvador Rodríguez
Caps de màrqueting i comunicació: Xapo Ortega, Belén Sánchez
Premsa: La Tremenda

Festivals i Premis

16 Festival de Sevilla 2018, competició.
Premi de Comunicació social Montserrat Roig 2018.

+ PREMIS

– MÉS TREBALLS –

Em llicencio en periodisme l’any 1996 a la Universitat Autònoma de Barcelona i posteriorment estudio a la mateixa universitat el màster d’Escriptura de Guions per a la Televisió i el Cinema. Després de col·laborar en diverses editorials i mitjans de comunicació, l’any 2000 començo a treballar amb el cineasta Joaquín Jordá i escric amb ell els guions de les seves darreres pel·lícules. L’any 2010 m’estreno en la direcció amb la pel·lícula documental per a cinema Morir de dia i a partir de llavors combino l’escriptura i els guions amb la realització audiovisual, especialment en l’àmbit documental. L’any 2013, enceto la meva tasca docent en el món universitari com a professora associada del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona on imparteixo Guió i Llenguatge Audiovisual.

CORREU

laiamanresacasals@gmail.com

TELÈFON

699 530 730