Morir de dia

Morir de dia camina de la Transició als nostres dies a través d’una de les seves cares ocultes: l’entrada de l’heroïna a la ciutat de Barcelona

Direcció Laia Manresa i Sergi Dies

Productora Únicamente Severo Films i Estudi Playtime

Guió Laia Manresa

Fotografia Carles Gusi

So Dani Fontrodona

Muntatge Sergi Dies

Música La Banda Trapera del Rio, Pau Riba i Pepe Sales

+ CRÈDITS

Productor executiu: Daria Esteva i Marta Andreu
Grafisme: Dària Esteva
Data d’estrena: Maig 2010
Locals d’estrena: Palau de la Virreina de Barcelona
Durada: 97’ (Color)
Format de projecció: 1:85.
Sinopsi: Morir de dia camina de la Transició als nostres dies a través d’una de les seves cares ocultes: l’entrada de l’heroïna a la ciutat de Barcelona.

Festivals i Premis

Llargmetratge documental presentat el maig de l'any 2010 al Palau de la Virreina de Barcelona i seleccionat en la V edició de Memorimage (Festival Internacional de Cinema amb Imatges d'Arxiu), en la 48ena edició del Festival Internacional de Cinema de Gijón i en la 14ena edició del Festival de Málaga. L'any 2011, també ha estat seleccionat per al Bafici (Festival de Cine Independiente de Buenos Aires), el London Spanish Film Festival i el Festival Periferias d'Osca. I ha rebut els premis Millor Opera Prima i Millor Producció Documental en la 5a edició del Festival Atlantidoc (Festival Internacional de Cinema Documental d'Uruguai).

+ PREMIS

– MÉS TREBALLS –

Em llicencio en periodisme l’any 1996 a la Universitat Autònoma de Barcelona i posteriorment estudio a la mateixa universitat el màster d’Escriptura de Guions per a la Televisió i el Cinema. Després de col·laborar en diverses editorials i mitjans de comunicació, l’any 2000 començo a treballar amb el cineasta Joaquín Jordá i escric amb ell els guions de les seves darreres pel·lícules. L’any 2010 m’estreno en la direcció amb la pel·lícula documental per a cinema Morir de dia i a partir de llavors combino l’escriptura i els guions amb la realització audiovisual, especialment en l’àmbit documental. L’any 2013, enceto la meva tasca docent en el món universitari com a professora associada del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona on imparteixo Guió i Llenguatge Audiovisual.

CORREU

laiamanresacasals@gmail.com

TELÈFON

699 530 730