En femme

EnFemme, un petit refugi per a l’anonimat a la metròpolis de Barcelona, obre la porta al Secret: “m’agrada vestir de dona”. A poc a poc descobrirà la fluïdesa del gènere en un món vertiginós que exigeix constantment posicionar-nos. Amb el boom d’internet surt a la llum un col·lectiu de persones que comencen a pensar-se com a “cross-dressers”. No els encaixava la imatge que deixà en herència “la travestí” en els moviments d’alliberament sexual durant el tardofranquisme o “la Transició”. EnFemme revela el silenci d’una vivència que ja no es pot mantenir oculta però també la solidaritat i la importància del plaer a l’hora de construir la identitat. Amb ell, ens convertim en testimonis del naixement d’una comunitat.

Direcció Alba Barbé i Serra

Productora Alba Barbé i Serra

Guió Alba Barbé i Serra (amb l’assessorament de Laia Manresa)

Fotografia Mar C. Llop

So Pol Galofré

Muntatge Núria Esquerra i Andrea Corachán

Música Clara Peya, Dj Huete, Un, Degiheugi

+ CRÈDITS

Etalonatge: Cristina Pérez
Disseny: milvietnams
Protagonistes: Sofia Bengoetxea, Júlia Justinne, Judit Roura Gibert, Sandra Fernández, Mar C. Llop, Carol Barangé, Mònica Duran, Francesc Ferrer, Carme Parera, Alba Ferrer, Berta Ferrer, Dafnis Cocomas, Patricia Sánchez, Bárbara Ann, Lili Martin.
103 min. / 75 min. (versió TV)

Festivals i Premis

10 Poland LGTB Film Festival: Secció Oficial 2019; 16 El lugar sin límites: Secció Oficial 2018; 23 Cinespaña: Secció Oficial 2018; 33 FICG Festival Internacional de Cine de Guadalajara: Proyecciones Especiales, Premio Maguey; 29 Festival Internacional de Cine Queer d’Hamburg: Secció Oficial 2018; MIC Género: Secció Oficial 2018; ZINEGOAK: Secció Oficial 2018.

+ PREMIS

– MÉS TREBALLS –

Em llicencio en periodisme l’any 1996 a la Universitat Autònoma de Barcelona i posteriorment estudio a la mateixa universitat el màster d’Escriptura de Guions per a la Televisió i el Cinema. Després de col·laborar en diverses editorials i mitjans de comunicació, l’any 2000 començo a treballar amb el cineasta Joaquín Jordá i escric amb ell els guions de les seves darreres pel·lícules. L’any 2010 m’estreno en la direcció amb la pel·lícula documental per a cinema Morir de dia i a partir de llavors combino l’escriptura i els guions amb la realització audiovisual, especialment en l’àmbit documental. L’any 2013, enceto la meva tasca docent en el món universitari com a professora associada del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona on imparteixo Guió i Llenguatge Audiovisual.

CORREU

laiamanresacasals@gmail.com

TELÈFON

699 530 730