Sara

Sara, una jove gitana del barri de la Mina de Barcelona, decideix centrar el treball d’investigació que li encarreguen a l’institut en els orígens de la persecució gitana i descobreix la repressió que va patir el seu poble, especialmente durant el franquisme. Aquests descobriments canvien profundamente la visió del món que habita i li fan prendre consciència de la necessitat de modificar les estructures ancestrals que els condemnen com a poble.

Direcció Eva Cruells López

Productora Veus Gitanes

Guió Eva Cruells, Laia Manresa, Paqui Perona

Fotografia Glòria Matamala, Santiago D.Risco , Alex Muñoz

So Eva Cruells, Hamid E.Martin

Muntatge Pere Marzo, Pablo Gil

Música Falete Perona

+ CRÈDITS

Postproducció imatge: Santiago D.Risco
Postproducció so: Hamid E.Martin
Protagonista: Sara Perona Salguero
Personatges principals: Basilio Perona Cortés, Rafaela Salguero Moreno, Fufu Perona Salguero, Carmen Cortés Fernández, Antonia Amador Flores, Rafael Perona Cortés, Paqui Perona Cortés, Isaac Motos, Patricia Caro Maya
Testimonis: Tia Succo, Tia Xelo, Tio Lele

Festivals i Premis

Guanyadora del premi a la millor producción pel Consell Audiovisual de Catalunya, Taula per la Diversitat, juny 2018. Selecció oficial al Festival de Mujeres Cinema d’Idea de Italia, juliol 2018. Selecció oficial del Festival De Cinema Independente de Roma, Italia, octubre 2018. Selecció oficial de la Muestra de Cine de Mujeres de Zaragoza, octubre 2018. Selecció oficial del Festival Internacional el ojo Cojo de Madrid. Finalista del Festival de Cine Europeo Independiente “Mainstream and Underground” de Moscú, setembre 2018. Seleccionada fora de competició al Festival Gollut de Ribes i Freser, octubre 2018.

+ PREMIS

– MÉS TREBALLS –

Em llicencio en periodisme l’any 1996 a la Universitat Autònoma de Barcelona i posteriorment estudio a la mateixa universitat el màster d’Escriptura de Guions per a la Televisió i el Cinema. Després de col·laborar en diverses editorials i mitjans de comunicació, l’any 2000 començo a treballar amb el cineasta Joaquín Jordá i escric amb ell els guions de les seves darreres pel·lícules. L’any 2010 m’estreno en la direcció amb la pel·lícula documental per a cinema Morir de dia i a partir de llavors combino l’escriptura i els guions amb la realització audiovisual, especialment en l’àmbit documental. L’any 2013, enceto la meva tasca docent en el món universitari com a professora associada del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona on imparteixo Guió i Llenguatge Audiovisual.

CORREU

laiamanresacasals@gmail.com

TELÈFON

699 530 730